מה משך ההכשרה של אחות מוסמכת?
אחיות רפואיות הוא אחד המקצועות הותיקים בעולם ותחום רחב משנדמה לנו. ישנם מגוון רחב של הכשרות, קורסים ותארים אשר אפשריים ולפעמים חייבים לעשות בכדי לעסוק בתחום. הלימודים לרוב כוללים הכשרה עיונית ומעשית שבסופם יש מבחן שעל התלמיד לעבור בתוצאה חיובית בכדי להמשיך ולהתקדם במקצוע.
את ההכשרה ניתן לעשות באמצעות מסלול מקצועי או לימודי תאור ראשון ושני, ההבדל המרכזי בין מסלול מקצועי לתואר הוא רמת קושי וקצב הלמידה, ומשך זמן ההכשרה המקצועית. אין הם סותרים זה את זה כלומר אם עשיתי הכשרה במסלול מקצועי אוכל בהמשך לעשות גם תואר בתחום ולהפך.
אחות מוסמכת, תואר אקדמאי
בכדי להיות אחות מוסמכת על ידי משרד הבריאות עלינו לעבור תואר ראשון (יש גם שני ושלישי בתחום) שנמשך כארבע שנים שבסופו האח או האחות יקבלו תואר ראשון ורשיון עיסוק כאח מוסמך ואת ההכשרה המעשית הנדרשת בכדי לעבוד בבתי חולים ובמרפאות השונות.
אחות מוסמכת במסלול מקצועי
בכדי לקבל הסכמה של אחות לא חייבים לעשות תואר ראשון בנושא אלה ניתן גם לבצע מספר קורסים ושעות לימוד מסויימות בכדי להשיג את תעודות ההכשרה. הקורס להכשרת אחיות נמשך כשנתיים עד שנתיים וחצי (תלוי קורס והסמכה) שבסופם מקבלת האחור תעודת הסמכה ורשיון עיסוק בתחום אך ללא תואר.
האם אחרי התואר או הקורס אפשר להיות כל אח שארצה?
למרות התואר הראשון והקורסים השונים המוצעים במכללות ובאוניברסיטאות בישראל ישנם מספר תפקידים בתחום העזרה הרפואית שלהן ההכשרות שציינתי קודם אינם כוללת, למשל: אחות בטיפת חלב, אחות בטיפול נמרץ, אחות פרטית ועוד תפקידים הדורשים קורסים מיוחדים הנקראים "קורסים על בסיסיים" המקנים לאחות ידע מעמיק יותר בתחומים מסויימים וכמו כן סמכויות והרשאות נוספות.
>