כתיבת ביבליוגרפיה – למה זה כל כך מסובך?! דגשים חשובים
בסופה של כל עבודה מקצועית מופיעה ביבליוגרפיה. הביבליוגרפיה היא מעין סיכום של כל מקורות המידע עליהם נשען עורך המאמר או העבודה בעת הכתיבה והעריכה.
מדוע יש צורך בכתיבת ביבליוגרפיה?
ישנן שתי מטרות עיקריות בשלהן יש צורך בכתיבת ביבליוגרפיה בסופה של עבודת מחקר מקצועית – האחת, נתינת אסמכתא מדעית ואמינות לדברים שנכתבו בעבודה. והסיבה השנייה היא, על מנת למנוע גניבת מידע ספרותי. מכיוון שבמידה ויש צורך לצטט מידע מסוים, ניתן לעשות זאת בהיתר על ידי ציון המקור שלו בביבליוגרפיה.
כתיבת ביבליוגרפיה – כך תעשו זאת ביתר קלות
לכתיבת ביבליוגרפיה ישנם כללים ברורים מאוד וחשוב במיוחד לשים לב אליהם בעת הכתיבה. כללים אלו יכולים לעיתים לגרום לביבליוגרפיה להיראות כמו הר גבוה ובלתי עביר. אך למעשה, כאשר נצמדים לכללי כתיבה אקדמית הנדרשים, היא תהפוך לפרויקט פחות מלחיץ.
מה צריך לדעת בעת כתיבת ביבליוגרפיה?
לפני הכול, יש לשים לב כי המקורות עומדים בדרישות הקורס ומתאימים לשמש לצורך כתיבת עבודה מדעית. ובנוסף, על מנת להקל את כתיבת הביבליוגרפיה, כדאי להקפיד על רישום המקורות של כל יחידת חומר ומידע ואף לרשום את כל הפרטים הידועים על אותו מקור מידע.
כמו כן, מומלץ להקפיד על רישום מקורות בכל שלבי הכתיבה. מכיוון שכאשר יוצרים רשימת מקורות מסודרת כבר מתחילת העבודה, ניתן לחסוך הרבה מאוד זמן בסיום – בזמן כתיבת הביבליוגרפיה.
דרישות מיוחדות לכתיבת הביבליוגרפיה
מלבד המבנה הבסיסי והקבוע של פרק ביבליוגרפיה, ישנה התייחסות גם לפרטים נוספים כמו מרווחים בין שורות, סוג הגופן, גודל הגופן, כתיבה בסדר עולה או יורד, אילו פרטים להדגיש, חוקים מיוחדים שחלים על שפות שאינן שפת המקור וכן הלאה.