טיפים ללימוד לבגרות פרט לשינון הספרים

טיפים ללימוד לבגרות

כמעט בכל מקצוע שבו אנחנו ניגשים לבגרות קיימים ספרי לימוד. מטרתם של הספרים היא לאגד את החומר אותו אנחנו צריכים לשנן ולהכיר כמה שיותר טוב את הכתוב בספרים, לתרגל תרגילים שונים (בעיקר במקצועות הריאלים) וכן בין השאר גם שנוכל לבדוק את עצמנו בין מענה על מבחני דמה ושאלות. העניין הוא שיש עוד דרכים, כלים ומיומנויות שחשוב וכדאי להכיר אותם, פרט לידיעת הספרים שברשותנו לקראת הבגרות. הנה כמה טיפים שאתם חייבים להכיר לפני שאתם מתחילים ללמוד לבגרות!

סדר ושוב פעם סדר!

סופרים ומרצים כגון אורי אלטר ואחרים מספרים כי ממחקרים עולה שתלמידים מסודרים יותר מקבלים לאורך זמן ציונים טובים יותר, בהשוואה לתלמידים פחות מסודרים. לפני שאתם ניגשים לתהליכי למידה מורכבים, חשוב לוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים. מחברות ו/או דפדפות מתאימות, חומרי הלימוד עליהם אתם צריכים להיבחן, כלי כתיבה, ספרים, דפים לחזרה ועוד. מומלץ לתכנן בצורה נכונה ואפקטיבית את לוח זמני הלמידה שלכם בהתאם ללוח הבחינות.

חלוקה של החומר

כדאי ואף מומלץ לחלק את החומר שאותו אתם צריכים לשנן לחלקים קטנים לפי נושאים או לפי פרקים. חשוב לפרוס את הלמידה לפני המגן או המגרות לכמה ימים. שיטה זו מאפשרת לזכור את החומר הרבה יותר בקלות.

שלבו אסטרטגיות

יש כל מיני דרכים ללמוד והכי חשוב לבחור את הדרכים שעובדות לכם. ניתן ללמוד באמצעות כתיבת סיכומים ושינון שלהם, להכין תרשימי זרימה, לכתוב משפטים עם אסוציאציות לגבי נושאים מסוימים, להכין טבלאות לפי תאריכים ואפילו להקליט את החומר ולהקשיב להקלטה. אם זה מצליח לכם, שווה לארגן קבוצות למידה שהופכות את התהליך לחוויה ומאפשרות לקלוט את החומר בצורה טובה יותר.

יום לפני הבחינה מה עושים?

אם יש חומר שלא למדתם עד אותו רגע, שווה שלא להתחיל ולשנן אותו, אלא להתמקד ולזכור דווקא את החומר שאתם כן יודעים.

ומה לגבי הבחינה עצמה?

קיבלתם את שאלון הבחינה- קודם כל תנשמו. קראו את כל השאלות ותתחילו לענות על השאלות שאתם יודעים את התשובות הכי מלאות והכי טובות שלכם. תחכו עם השאלות הקשות לסוף, רק כדי להתגבר על הלחץ ולהמשיך את הבחינה בצורה חלקה. חשוב וכדאי לקרוא את ההוראות בקפידה רבה ולשים לב לאילו ולכמה שאלות אתם צריכים לענות. לרוב בבחינות בגרות יש בחירה. שימו לב להוראות שיש בתוך השאלות כמו השווה, תאר, הגדר ושאר מילים שחשוב להתעכב עליהן. כדאי להדגיש את ההוראות במרקר צהוב. לפני שאתם מתחילים לכתוב את התשובה, לפחות במקצועות ההומניים, ארגנו אותה וכתבו נקודות. הבוחן שם דגש גם על כושר הביטוי והכתיבה שלכם, לא רק על הידע. בנוסף, כדאי לתכנן את זמן המענה לבחינה כמו שצריך כדי שיהיה לכם מספיק זמן לענות על הכל.

כללי לימודים בחו"ל לימודים מהבית עבודות אקדמאיות פסיכומטרי שפות תכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פסיכומטרי מותאם
מבחן הפסיכומטרי הוא ציון דרך חשוב מאוד בחיים של כל סטודנט כמעט. מרבית הסטודנטים נדרשים בציון...
קרא עוד »
אוק 16, 2019
לשפר אוצר מילים באנגלית
רוצים לשפר את השפה האנגלית שלכם בצורה חלקה וברורה? רוצים לדעת לדבר אנגלית באופן מקצועי ונכון, אנחנו...
קרא עוד »
מאי 11, 2021
החשיבות של ריהוט איכותי במוסדות חינוך
הגיע הזמן  להתחדש בריהוט איכותי למוסדות החינוך שאתם עובדים בהם, מחנכים בהם את ילדכם, מנהלים ונמצאים...
קרא עוד »
יול 24, 2019