חרדה חברתית לבני נוער- יש איך להתמודד עם זה
העולם החברתי של בני נוער איננו קל להתמודדות. כאשר בן או בת נוער סובלים מחרדה חברתית, לא פעם הם מוצאים את עצמם בודדים מאוד, מסתגרים בביתם, מתרחקים מבני גילם בהפסקות או ממפגשים חברתיים איתם ובעצם חיים במעין בועה שהם יוצרים לעצמם. כמעט כולם סובלים מהחיים האלה, אך אין להם יכולת להפסיק להיות חרדים מהתנהלות בסיטואציות חברתיות. כהורים, חשוב מאוד שתבינו כי חרדה חברתית היא אמנם דבר לא קל להתמודדות, אך בהחלט ניתן להתמודד איתה ולחיות חיים חברתיים טובים יותר אם בוחרים בטיפול הנכון.
מהי חרדה חברתית?
חרדה חברתית, כשמה כן היא, חרדה מכל דבר שקשור לחברתיות. בני נוער אשר סובלים מחרדה חברתית ימצאו את עצמם נמנעים מלדבר בסביבת בני גילם, נמנעים מיצירת קשר או מפיתוח חברותיות, מתרחקים מכל מפגש חברתי, חוששים ליזום שיח עם בן גילם, מתקשים ליצור קשר עין, מתקשים להיענות לפניות אליהם ועוד. כמובן שהם היו רוצים להתנהל אחרת, אך ברגע האמת הם מוצאים את עצמם מתקשים להתנהל בצורה רגילה. חרדה חברתית עלולה לפגוע בצורה מהותית באיכות החיים של בני נוער ועל כן, במידה ואתם הורים לבני נוער שסובלים מחרדה חברתית, חשוב מאוד שתבחרו בטיפול מתאים עבורם, שיסייע להם לחיות בצורה טובה יותר מבחינה חברתית.
כיצד מטפלים בחרדה חברתית?
בעוד שישנם טיפולים שונים שהם אחד על אחד, כאשר מדובר על חרדה חברתית מומלץ לטפל בה דווקא בקבוצה חברתית. בקבוצה חברתית ניתן לתרגל תקשורת בין אישית וכל מה שכרוך בה, סיטואציות חברתיות שונות וכן, לפתח את הביטחון של כל אחד שמגיע לקבוצה ולאפשר לו ללמוד כיצד מתנהלים בקבוצה חברתית בצורה הטובה ביותר וללא חרדה. למידע נוסף עמותת רקפת