ציפיות שכר: כך תדעו כמה שכר לבקש במעמד ראיון העבודה
מחקרים רבים מלמדים, רוב האנשים שמגיעים לראיונות עבודה מתקשים לומר איזה שכר הם מצפים לקבל והרבה פעמים הם קובעים רף שכר נמוך יותר ממה שמגיע להם, מתוך חשש שאם הם יבקשו יותר, קרי את מה שבאמת מגיע להם, אז הם לא יקבלו את התפקיד. לכן חשוב לדעת כמה שכר נכון לבקש בראיון עבודה.
כיצד נדע כמה שכר לבקש בראיון עבודה?
לפני שאנחנו נציג טיפים שונים כיצד לדעת מה השכר שאפשר וצריך לבקש בראיון עבודה, צריך לציין שהיום אפשר להשתמש בכלים שונים, כלים שמופיעים באינטרנט, בשביל לדעת מה השכר הרלוונטי לתפקידים מסוימים. מחשבון שכר מתקדם יכול לספק לנו את כל מה שאנחנו צריכים לדעת לגבי השכר שעלינו לבקש במסגרת ראיון עבודה.
מעבר למחשבון, הרי שאנחנו צריכים להכיר את התחום, מעצם זה שאנחנו עוסקים בו או מבקשים להשתלב בתוכו. על פי הידע שעומד לרשותנו, נוכל גם לדעת מה גובה השכר שאנחנו אמורים לבקש בראיון עבודה.
הפרמטרים שמרכיבים את ציפיית השכר
תחום העיסוק
הפרמטר הראשון שישפיע הוא סוג העיסוק שלנו. סביר להניח שאם אנחנו חוקרים בחברה נרוויח יותר מאשר איש שירות. תחום העיסוק משפיע בכל מקרה, הפרמטרים האחרים אמורים להתיישר על פי הפרמטר הנ"ל.
ביקוש והיצע
שוק העבודה, כמו כל שוק אחר, מתבסס על ביקוש והיצע. אם יש הרבה עובדים בתפקיד שלנו, אז לא נוכל לבקש שכר גבוהה מדי, אם יש מעט עובדים וקשה למצוא עובדים ברמה שלנו, נוכל לנצל זאת בשביל לקבל שכר גבוה. אנחנו צריכים להכיר את התחום ולדעת מה המצב. חשוב שאנחנו נכיר בכך, שהיום הרבה יותר קל לגייס עובדים גם באינטרנט וגם מחו"ל.
וותק
אחד הפרמטרים המשמעותיים ביותר לקביעת שכר, הוא וותק וניסיון תעסוקתי בתחום. ככל שהעובד יותר מנוסה, יותר ותיק, כך הוא ירוויח יותר. יש כאן מוקש מסוים, מאחר ומקומות עבודה רבים מעדיפים לחסוך בעלויות ועל כן, הם יגייסו עובדים צעירים מתוך כוונה לשלם הרבה פחות מאשר לעובדים ותיקים ומנוסים.
בהצלחה.