ספריות קודש
גם בימים בהם כמות הספרים המודפסים יורדת, ואת מקומם תופס המחשב, המסכים הדיגיטליים והקבצים הממוחשבים, יש תחום בו הספרות המודפסת פורחת ממש. ספרים חדשים יורדים אל מכבש הדפוס, וספרים וותיקים עוברים ההדרה והדפסות מחודשות. אלו כמובן ספרי הקודש שמאפרים את הארון קודש שנמצא בכל בית יהודי. ואם בכל בית יש ספרית קודש מכובדת שמכילה עשרות או מאות ספרים, בבתי הכנסת ובישיבות הקדושות – על אחת כמה וכמה.
אחסון הספרים
אמנם במרבית מבני הציבור הספרים נמצאים בשימוש מתמיד, מי יותר ומי פחות. אבל יחד עם זאת חשוב כל כך למצוא להם את אופן האחסון הנח והיעיל ביותר. וזאת כדי שיהיה נוח וקל לשלוף בעת הצורך את הספר הרצוי, ועם סיום הלימוד – שיהיה פשוט ואפשרי להחזיר את הספר למקומו בלי ליצור בלגן בארון הספרים. כדי שאכן אפשר יהיה להשתמש בספרים בצורה כזו יש לתכנן היטב ספריות קודש. כך שלכל ספר יהיה מקום, ולכל תחום בספרות התורנית יהיה את האזור שלו. כך יוכלו כלל המשתמשים לשמור על הסדר וליהנות מהתועלת של אוצר הספרים הקיים בבית המדרש.
המראה של הספריות
מלבד לפן של האיכות עליו דנו בפסקה שלעיל, חשוב להזכיר את נושא המראה. כולנו רואים חשיבות רבה בכבוד בית הכנסת. ולכן אנו משקיעים בעיצוב ובבחירת הרהיטים שבו. נכון הדבר יותר לגבאים או לאחראיים על בתי הכנסת. הם מתעסקים עם העניין ועושים הכול כדי לשמור על בית הכנסת יפה ומטופח. ספריות קודש מפארות את היכל בית הכנסת וממלאות בו אזורים משמעותיים למדי. אלו נבחרים לאחר מחשבה ולפי העיצוב והסגנון של בית הכנסת. וזאת מתוך מטרה ברורה – להפוך את בית המקדש מעט למקום מפואר ומכובד. ספריות קודש מעוצבות ונאות תורמות המון לתוצאה המושלמת!